یا یك دوره از تاریخ است كه به وسیله شاعران و نویسندگان یك قوم یا ملت پدید آمده باشد اثر ادبی سخنی است كه اندیشه و احساس و تجربه گوینده یا نویسنده را آمیخته با تخیل هنرمندانه بیان كند وسیله آفرینش اثر ادبی كلمه ها و جمله ها ؛ یعنی زبان است پدیدآورنده اثر ادبی ، شعر یا نثرش را با خیال و عاطفه و اندیشه و تجربه خود می آمیزد تا آن را به صورت اثری در
قیمت فایل فقط 1,000 تومان
فردوسی ، سراینده شاهنامه ، برای آن كه سوگ كشته شدن سیاوش به دست افراسیاب را بیان كند و اندوه از دست رفتن او را در شنونده یا خواننده برانگیزد ، شعری چنین خیال انگیز سروده است .
كه زیبد كزین غم بنالد پلنگ ز دریا خروشان برآید نهنگ
و گر مرغ با ماهیان اندر آب بخوانند نفرین بر افراسـیاب
فردوسی ، به یاری خیال ، جانوران خشكی و درای را همانند انسان ، دارای عاطفه تصور می كند و همه را در غم كشته شدن سیاوش نالان و خشمگین می بیند .
شاعر برای سرودن شعر از وزن و قافیه استفاده می كند . به كمك آن ها قالب یا شكل ظاهری شعر را می سازد و آنچه به یاری آن ها بیان می كند ، محتوا یا مایه اصلی شعر است . بسیاری از آثاری را كه وزن و قافیه دارند ولی تخیل و عاطفه شنونده یا خواننده را بر نمی انگیزد ، شعر نمی خوانند ، این گونه آثار را نظم یا سخن منظوم نامیده اند .
نثر ادبی
نوشته ای است كه در قالب شعر یا سخن منظوم بیان نشده باشد . نثر ادبی نیز چون شعر ، ویژگی هایی دارد . روانی ، نظو و به هم پیوستگی قسمت های مختلف نوشته ، توضیح اندیشه ها در حدی كه برای انتقال آن ها به خواننده كافی باشد ، توجه نویسنده به انتخاب واژه ها و به بار تحیلی و توصیفی نوشته را می توان از جمله ویژگی های نثر ادبی شمرد . نثر ادبی ممكن است ساده و بی پیرایه یا آهنگین باشد ؛ مثلا تاریخ بلعمی ترجمه و تالیف محمد بلعمی ، وزیر منصوربن نوح سامانی ، نثری است آهنگین كه آمیخته با نظم است .
نثر ادبی را در گذشته بیشتر در نوشته های تاریخی ، دینی ، فلسفی ، عرفانی و در نوشتن زندگینامه ، پند و اندرز و مانند آن ها به كار می بردند . امروزه نثر ادبی را بیشتر در نوشتن داستان ، نمایشنامه و فیلمنامه به كار می برند .
قیمت فایل فقط 1,000 تومان
برچسب ها : Collection of literary works of a country or a language , Collection , literary , works , country , language , مجموعه آثار ادبی یك سرزمین یا یك زبان , زبان ادبیات سرزمین کهن