مكانیزم ساختاری كه هر سازمانی برای برانگیختن یا قدردانی از كاركنانش ایجاد مینماید ، سیستم پاداش (Reward System ) نامیده میشود در این سیستم كه در اكثر سازمانهای بزرگ امروزی وجود دارد ، عملكرد هر فرد مشخص گردیده و مورد ارزیابی دقیق قرار میگیرد و سپس در صورت رشد و پیشرفت مورد تشویق و تقدیر قرار میگیرد پاداشهای عمده در بیشتر سازمانها ، جبران خدم
قیمت فایل فقط 10,000 تومان
خداوند متعال نیز در كتاب ارزشمند قران ، بارها به این نكته اشاره فرموده است كه خوب و بد یكسان نیستند و باید بین آنها تفاوت قائل شد . از جمله در آیات زیر :
ـ بگو ای پیامبر ، آیا كور و بینا با هم مساویند ؟
ـ بگو ای محمد ، پلید و پاكیزه یكسان نیستند ؟
ـ اصحاب جهنم و اصحاب بهشت یكسان نیستند ؟
ـ خداوند مجاهدان را بر نشستگان برتری داده است .
ـ آیا تاریكیها و روشنایی را مساوی میدانی ؟
ـ آیا كسانی كه میدانند با كسانی كه نمیدانند ، برابرند؟
چنانچه ملاحظه میشود ، خداوند در این آیات ،یك نوع مرز بندی بین افراد شایسته و افراد ناشایست ایجاد نموده است و آنان را از یكدیگر متمایز ساخته است .
امام علی (ع) نیز این نكته دقیق مدیریتی و تربیتی را در دستورالعمل معروف خود به مالك اشتر گنجانده و میفرماید : « ای مالك ، هرگز نباید نیكوكار و بدكار در نزد تو یكسان باشند كه همانا چنین حركتی ، نیكوكاران را در نیكی كردن ، بی رغبت و تبهكاران را به بدكاری وا میدارد . بلكه با هر كدام از آنان ، متناسب با آنچه انجام دادهاند ، برخورد نما »
از این رهنمود ارزشمند امام ، چند نكته مهم مدیریتی به دست میآید :
1- تشویق و تنبیه ، لازمه مدیریت و زمامداری است .
قیمت فایل فقط 10,000 تومان
برچسب ها : اصل تشویق و تنبیه در مدیریت علوی , تشویق , تنبیه , مدیریت , The principle of reward and punishment in Management