شهرستان شیروان طبق تقسیمات وزارت کشور یکی از شهرستانهای استان خراسان است که از طرف شمال به مرز ایران و اتحاد جما هیر شوروی و ازطرف جنوب به شهرستان اسفراین از خاور به شهرستان قوچان و از باختر به شهرستان بجنورد محدود می شود فاصله مرکز شهرستان شیروان تا مشهد مرکز استان خراسان 188 کیلومتر است شهر شیروان با توجه به موقعیت جغرافیایی در 37 درجه و 23 د
قیمت فایل فقط 52,000 تومان
شهرستان شیروان
شیروان در ارتفاع 1360 متری از سطح دریا در یک چاله ناودیسی وسیع بین کوه های کپه داغ و آلاداغ واقع شده است شهرستان شیروان ازشهرهای مرتفع شمال خراسان وازنظرطبیعی ناحیه ای کوهستانی می باشد بلندترین ارتفاعات آن در شمال کپه داغ ( کپه داغ 2965 متر ) و کوه گلیل ( گلول 2625 متر ) ودرجنوب ,کوه شاه جهان 3032 متر ازسطح دریا می باشد.
گرم شدن هوا دربهاردرمنطقه شیروان نسبت به سایرمناطق خراسان شمالی آهسته ترصورت می گیرد زیرا در فروردین ماه متوسط درجه ای حرارت ماهیانه به 10درجه سانتیگراد می رسد تیر ماه گرم ترین ماه سال را تشکیل می دهد.
پوشش گیاهی شر شیروان
پوشش گیاهی هر منطقه با آب و هوا و میزان بارندگی و کوه های آن ناحیه ارتباط مستقیم دارد . چون وضعیت آب و هوا تعیین کننده پوشش گیاهی و امکانات زیستی هر محیط است.
منطقه شیروان شامل گیاهان علفی یک یا چند سال است و درخت و درختچه بسیار کم است و اکثر در ارتفاعات دیده می شود که بارندگی نسبتاً فراوانی دارد . بطور کلی پوشش گیاهی منطقه شیروان به سه دسته تقسیم می شود:
1- گیاهان درختی2- گیاهان درختچه ای 3- گیاهان بوته ای
آب و هوای شهر شیروان
آب و هوای هر منطقه ارتباط مستقیمی با عرض جغرافیایی , بارش , ارتفاع زمین , بادها , جهت کوهها , دریاها و دشت ها , مناطق پست و پوشش گیاهی اطراف آن دارد . شهرستان شیروان بطور کلی منطقه ای کوهستانی و دارای آب و هوای نسبتاً سرد و گرم و معتدل در تابستان است. منطقه شیروان را چند توده هوایی تحت تاثیر قرار می دهند که عبارتند از :
1- توده هوایی سردآنتی سیکلون سیبیری که معمولاً از طریق شوروی (شمال شیروان) و کوه های ذوالفقار وارد منطقه شیروان می شود و باعث سرمای شدید اواخر زمستان می گردد.
2- توده هوایی متشکل در مدار 30 درجه اقیانوس اطلس که از طریق اروپای شمالی و عبور از روی دریای سیاه و دریای خزر و دریافت رطوبت زیاد از قسمت شمال وارد منطقه شیروان می شود.
3- وجود بیابانهای خشک و کوهستانهای بیابانی و دشتهای جنوبی کشور افغانستان در فصل تابستان مرکز کم فشاری را ایجاد می کند .
4- توده هوای مازندران که از طریق دره های حاصله به وسیله رود اترک , شیروان را تحت تاثیر قرار می دهد که باعث بارندگی و وزش باد شمال غربی و جنوب شرقی بنام دولان می گردد.
5- توده هوای کم فشاری که منشا اصلی آن در مدیترانه شرقی است و معمولا خراسان را تحت تاثیر قرار می دهد البته در شیروان از شدت آن کاسته می شود اما به هر حال یکی از جبهه های بارش در این منطقه محسوب می شود بطور کلی در شیروان سرما ازآبان آغاز و تا اوایل اردیبهشت ماه ادامه دارد .
مساحت و جمعیت شهرستان شیروان
طبق آمارنامه استان خراسان در سال 1365 شمسی مساحت شهرستان شیروان 2279 کیلومتر مربع و جمعیت آن 98960 نفر است که 50934 نفر در مرکز شهر و بقیه در روستا زندگی می کنند و تراکم نسبی جمعیت 4/43 نفردرهرکیلومترمربع است .شهرستان شیروان ازدهستان های 1- حومه 2- تکمران3- دوین 4- زوارم 5- زیارت 6- شیخ امیرانلو 7- قلجق 8- گلیان 9- قلچه تشکیل می شد.
دهستان تکمران مرکز: تکور از ادغام دو دهستان سابق تکمران و شیخ امیرانلو .
2- دهستان حومه مرکز : الله آباد علیا ازادغام دهستانهای سابق دوین وحومه وچندین روستاازدهستان مایوان قوچان .
قیمت فایل فقط 52,000 تومان
برچسب ها : جغرافیای شهرستان شیروان , شهرستان شیروان , Geography of Shirvan city , پاورپوینت جغرافیای شهرستان شیروان , ppt جغرافیای شهرستان شیروان , جغرافیای شهرستان شیروان ppt , کد شهرستان شیروان , نقشه شهرستان شیروان خراسان شمالی , جمعیت شهرستان شیروان